Van der Plas Metselwerken

Nieuws

NIEUWSKRANT met o.a. het laatste nieuws over onze projecten en werkzaamheden

Doorstrijken metselwerk

By / Metselwerk / Reacties uitgeschakeld voor Doorstrijken metselwerk

Doorstrijken van metselwerk, Metselbedrijf Van der plas Metselwerken heeft jarenlange ervaring met pointmaster en is gespecialiseerd in deze doorstrijk techniek.

Doorstrijken van metselwerk

Doorstrijk techniek toegepast

Doorstrijken vervangt het traditionele voegwerk, de voordelen hiervan zijn dat de kosten lager zijn en u als opdrachtgever geen verschillende onderaannemers heeft. Doorstrijken en pointmaster zijn twee verschillende benamingen voor dezelfde techniek. Bij een succesvolle en kwalitatief en vergelijkbaar resultaat als traditioneel voegwerk dient men het gereedschap pointmaster te gebruiken. Het handige instelbare gereedschap heeft verschillende opzetijzers waarmee de soort van de voeg (b.v. de schaduwvoeg) en dikte van de voeg kan worden bepaald. De voordelen van het doorstrijken van metselwerk zijn opmerkelijk te noemen, zo is bijvoorbeeld de voegsterkte alsmede de sterkte van de muur verdubbeld, de waarde van uw woning kan hierin toenemen. Ook zijn de invloeden van weersomstandigheden op de voortgang van de werkzaamheden met doorstrijken geminimaliseerd.

De steenkeuze bij doorstrijken

De steenkeuze dient echter wel in acht genomen te worden, zo dient de steen redelijk vlak te zijn omdat de begeleidende wieltjes over de muur oppervlakte rollen. Het stellen van de profielen zal in deze techniek ook aangepast moeten worden, zie hiervoor onze poinmaster pagina.

Voor meer informatie over doorstrijken kunt u contact met ons opnemen

Van der Plas Metselwerken
Molentuinweg 4
2223 HB KATWIJK

T 071 888 85 49
M 06 20 427 232

KvK 52246191
BTW NL.8503.60.080.B01

E info@vanderplasmetselwerken.nl

Onze diensten

Jaren ervaring in Metselwerk, Doorstrijken , en Renovatieankers

Metselwerk

Of het nu om doorstrijken (pointmaster) of om traditioneel metselwerk gaat,  Van der Plas Metselwerken uit Katwijk levert u de kwaliteit die u als potentiële opdrachtgever verdient. lees meer…

Pointmaster Techniek

Pointmasteren of doorstrijken is een voegtechniek waarbij de metselmortel gebruikt wordt als voegmortel en waarbij de gevel in één keer wordt afgewerkt. lees meer..

Renovatie ankers

Van der Plas Metselwerken wilt u erop wijzen, dat uit inspectie van gevels blijkt, dat de toepaste spouwankers vaak zwaar zijn aangetast door corrosie. lees meer…