Van der Plas Metselwerken

Pointmaster metselwerk

Pointmaster metselwerk, Metselbedrijf Van der plas Metselwerken heeft jarenlange ervaring met de Pointmaster en is gespecialiseerd in deze doorstrijk techniek.

Pointmaster metselwerk van der Plas Metselwerken
Pointmaster techniek toegepast

De Poinmaster, een handig gereedschap

Steeds meer zien we dat onze opdrachtgevers projecten aanbieden met het doorstrijken van metselwerk. De Pointmaster is een gereedschap die de metselaar gebruikt voor het gelijkmatig doorstrijken van de voeg. Wij van Van der Plas Metselwerken hebben in deze techniek veel ervaring, zo ook onze opdrachtgevers met het stellen van profielen wat dan ook anders gedaan wordt dan het traditionele stelwerk.

Het stellen van de profielen

Bij het doorstrijken van metselwerk met de Pointmaster zullen de profielen aangepast moeten worden aan de Poinmaster techniek. De profielen dienen dusdanig gesteld te worden dat er een ruimte ontstaat tussen metselwerk en profiel van bijv. 10 cm., zodanig dat de metselspecie “direct” afgewerkt kan worden, zonder dat het profiel in de weg zit. Dit kan gebeuren door op bijvoorbeeld een profieldikte afstand van de te metselen muur een profiel te stellen. Tegen dit profiel kan dan een koppelprofiel, met daarop aangegeven de lagenmaat, geklemd worden met bijvoorbeeld lijmtangen. Als de metselspecie dan afgewerkt moet worden kan dit profiel tijdelijk worden verwijderd.

Voordelen van doorstrijken/Poinmaster(en) van metselwerk

De voeg wordt harder dan met het traditionele metselwerk en voegwerk. U krijgt een stevigere en onderhoudsarme muur. (de voeg wordt compacter) De kosten liggen lager als het traditionele voegwerk. Over het algemeen wordt een gepointerde muur mooier gevonden. Mogelijk waarde verhogend voor het gebouw.

 

 

Voor meer informatie over pointeren kunt u contact met ons opnemen.

Van der Plas Metselwerken
Molentuinweg 4
2223 HB KATWIJK

T 071 888 85 49
M 06 20 427 232

KvK 52246191
BTW NL.8503.60.080.B01

E info@vanderplasmetselwerken.nl

 

Onze diensten

Jaren ervaring in Metselwerk, Doorstrijken , en Renovatieankers

Metselwerk

Of het nu om doorstrijken (pointmaster) of om traditioneel metselwerk gaat,  Van der Plas Metselwerken uit Katwijk levert u de kwaliteit die u als potentiële opdrachtgever verdient. lees meer…

Pointmaster Techniek

Pointmasteren of doorstrijken is een voegtechniek waarbij de metselmortel gebruikt wordt als voegmortel en waarbij de gevel in één keer wordt afgewerkt. lees meer..

Renovatie ankers

Van der Plas Metselwerken wilt u erop wijzen, dat uit inspectie van gevels blijkt, dat de toepaste spouwankers vaak zwaar zijn aangetast door corrosie. lees meer…