Van der Plas Metselwerken

Pointmasteren

Van der Plas Metselwerken.

Pointmasteren of doorstrijken is een voegtechniek waarbij de metselmortel gebruikt wordt als voegmortel en waarbij de gevel in één keer wordt afgewerkt.

Bij 90% van onze projecten maken wij gebruik van deze techniek. Deze techniek werd al eeuwenlang toegepast, totdat men er de laatst 150 jaar voor koos om meters te maken en het achteraf te voegen. De afgelopen 10 jaar wordt er echter weer de voorkeur gegeven aan voegen door middel van de pointmaster voegtechniek.

Voornamelijk in grote projecten zie je dat deze “één-toer” voegtechniek het traditionele na-voegen bijna geheel heeft vervangen. Hierdoor ontstaat een onderhoudsvrije homogene gevel met een hoge voeghardheidsklasse van minimaal VH55 en minder kans op ontsierende witte uitslag.

 

Onze diensten

Jaren ervaring in Metselwerk, Doorstrijken , en Renovatieankers

Metselwerk

Of het nu om doorstrijken (pointmaster) of om traditioneel metselwerk gaat,  Van der Plas Metselwerken uit Katwijk levert u de kwaliteit die u als potentiële opdrachtgever verdient. lees meer…

Pointmaster Techniek

Pointmasteren of doorstrijken is een voegtechniek waarbij de metselmortel gebruikt wordt als voegmortel en waarbij de gevel in één keer wordt afgewerkt. lees meer..

Renovatie ankers

Van der Plas Metselwerken wilt u erop wijzen, dat uit inspectie van gevels blijkt, dat de toepaste spouwankers vaak zwaar zijn aangetast door corrosie. lees meer…