Van der Plas Metselwerken

Renovatie ankers

Bij onderhoud van gevels wordt vaak gedacht aan de zichtzijde van de buitengevel. Van der Plas Metselwerken wilt u erop wijzen, dat uit inspectie van gevels blijkt, dat de toepaste spouwankers vaak zwaar zijn aangetast door corrosie.

Over heRenovatieankerst algemeen is de binnenzijde van het buitenspouwblad de meest gevoelige plaats voor corrosie van spouwankers. Dit is verklaarbaar, doordat voor het optreden van corrosie zuurstof en water nodig zijn. Vooral de binnenzijde van het buitenspouwblad is de plaats waar vocht in de spouw vrij spel heeft.

Tevens is, anders dan bij beton, de metselmortel niet in staat om de stalen spouwankers te beschermen tegen corrosie. Ook de oriëntatie van de gevel is van invloed op de hoeveelheid vocht in de spouw. De regenbelasting op zuidwestgevels is namelijk groter dan op de overige gevels. Bij een geringe afstand van het woongebouw tot de kust zullen de omgevingscondities, vanwege de aanwezigheid van chloriden in de lucht, voor stalen spouwankers ongunstiger zijn. Deze chloriden zijn afkomstig uit het zoute zeewater en worden boven zee in de lucht opgenomen.

Van der Plas Metselwerken heeft een oplossing voor dit probleem: renovatiespouwankers. Renovatiespouwankers zijn spouwankers die in een bestaande spouwmuur kunnen worden aangebracht. Deze zijn aan te brengen op zowel de buiten- als aan de binnenzijde van het gebouw.

Er zijn daarbij verschillende methoden beschikbaar om het anker met het binnen- en buitenspouwblad te verbinden. De hierbij toegepaste methoden zijn lijmen, schroeven en/of klemmen. Van der Plas Metselwerken is u graag van dienst voor al uw gevelverankeringen, gevelrenovatie en gevelbescherming.

Onze diensten

Jaren ervaring in Metselwerk, Doorstrijken , en Renovatieankers

Metselwerk

Of het nu om doorstrijken (pointmaster) of om traditioneel metselwerk gaat,  Van der Plas Metselwerken uit Katwijk levert u de kwaliteit die u als potentiële opdrachtgever verdient. lees meer…

Pointmaster Techniek

Pointmasteren of doorstrijken is een voegtechniek waarbij de metselmortel gebruikt wordt als voegmortel en waarbij de gevel in één keer wordt afgewerkt. lees meer..

Renovatie ankers

Van der Plas Metselwerken wilt u erop wijzen, dat uit inspectie van gevels blijkt, dat de toepaste spouwankers vaak zwaar zijn aangetast door corrosie. lees meer…